Opinie: De Toekomst in Scheemda is topfestivallocatie (en nu gas geven)

Voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda deugt als festivallocatie. Dat heeft Grasnapolsky, het allereerste festival, aangetoond. En nu gas geven.

Groningen heeft er een nieuwe festivallocatie bij: De Toekomst in Scheemda. En wat voor eentje. Winterfestival Grasnapolsky heeft aangetoond dat De Toekomst alles in zich heeft om uit te groeien tot een toplocatie voor evenementen. En niet alleen op cultureel gebied. Het complex heeft niet de sjieke, statige uitstraling van een burcht of kasteel. Maar wie De Toekomst nadert, ziet een fantastisch ‘werkpaard’. Robuust van buiten, sfeervol van binnen. Karakteristiek en monumentaal.

Koen Meijer, eigenaar en ‘redder’ van De Toekomst, stuurde zaterdagavond laat zijn auto naar de Scheemdermeersterweg. Hij deed de motor uit, keek door het raam naar de contouren van De Toekomst en zag dat het goed was. Stilletjes en in z’n eentje genoot hij minutenlang. Een beloning voor twee jaar hard werken aan de wederopbouw van de voormalige strokartonfabriek.

Een optreden op Grasnapolsky.

Credits

Meijer heeft zijn nek uitgestoken en verdient daarvoor alle lof en credits. Hij was al overtuigd van de potentie van het complex en zag zijn droom afgelopen weekend uitkomen. Aan hem en zijn partner, de stad-Groninger Patrick Beijck, de taak om nu vol gas te geven en verder aan de toekomst te werken. Dat doet ook Mariska Berrevoets, festivaldirecteur van Grasnapolsky. Met haar evenement heeft ze aangetoond dat De Toekomst een perfecte festivallocatie is. ,,En dat zonder elektriciteit en toiletten. We hebben de faciliteiten zelf moeten aanleggen. Eigenlijk hebben we onze nek uitgestoken. We hebben er veel werk voor verzet en extra kosten gemaakt, maar het is het waard gebleken. We hebben alleen maar positieve en juichende reacties ontvangen. We willen dan ook graag verder in De Toekomst. Het is een unieke locatie.’’

Achtertuin

Blij zijn Berrevoets en Meijer dat vanuit de directe omgeving uiterst positief is gereageerd. Want, een festival in de achtertuin levert meestal niet alleen maar blijde gezichten op. Als er draagvlak blijft voor evenementen en het publiek weet De Toekomst te vinden, dan zitten Meijer en Beijck qua exploitatie gebeiteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.