Opinie: Investeer in écht gezond ouder worden!

Zo’n 100 miljoen euro aan publiek geld is al gespendeerd aan een groot bevolkingsonderzoek naar gezondheid, waarvan een deel door de provincie Groningen. Weggegooid geld, vindt fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in de Provinciale Staten van Groningen.

De afgelopen jaren is er ongeveer 100 miljoen euro aan publiek geld uitgegeven aan LifeLines, een groot bevolkingsonderzoek naar gezondheid en ouder worden. Er werden gouden bergen beloofd. LifeLines zou, volgens de vorige commissaris van de Koning Max van den Berg, leiden tot economische groei, meer welzijn en meer internationale contacten. Volgens een brief van het toenmalige provinciebestuur in 2010 aan de Provinciale Staten zou het LifeLines-onderzoek samen met het ERIBA-onderzoek naar de biologie van veroudering zorgen voor 350 volledige banen in 2012 en 600 in 2020. Niets is echter minder waar. Het geld is op. Geen economische groei. Geen groot aantal arbeidsplaatsen. Het bedrijfsleven is niet tot nauwelijks geïnteresseerd. Het plan is mislukt. Toch is de directeur van LifeLines van plan opnieuw publiek geld te vragen, onder andere bij de provincie. Wij pleiten ervoor hier niet mee door te gaan. In plaats daarvan moet er juist geïnvesteerd worden in écht gezond ouder worden.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.