Oplossing parkeerdruk Van Lenneplaan ver weg

De parkeerproblemen bij het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan in Groningen (foto) zijn niet zo maar op te lossen. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Groningen op schriftelijke vragen van Inge Jongman (ChristenUnie).

Zij drong eind november aan op maatregelen. Bij het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan zijn parkeerplaatsen schaars. Er kan in twee richtingen worden gereden e aan weerszijden van de weg zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen. De weg wordt ook door fietsers en bromfietser veel gebruikt. Op piekmomenten is het vechten om een parkeerplek. Rondom de parkeerplaatsen doen zich geregeld bijna ongelukken en kleine aanrijdingen voor. Jongman meent dat de knelpunten al lang opgelost hadden moeten worden.

Burgemeester en wethouders schetsen de problematiek te kennen. Een oplossing is niet zo maar te vinden. Dat houdt verband met de stempelstructuur waarmee de wijk in de jaren '60 gebouwd is. Destijds was de auto een minder algemeen vervoermiddel en werden dus ook minder parkeerplaatsen gerealiseerd.

Nu is er eigenlijk geen ruimte voor de aanleg van extra parkeerplekken. De gemeente wil er geen gebouwen voor slopen. Bewoners willen niet dat het aanwezige groen wordt opgeofferd aan stallingruimte voor blik.

De gemeente gaat met ondernemers en omwonenden in overleg. In samenspraak wordt gehoopt een oplossing te vinden.

Foto Google Streetview

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.