Opnieuw minder uitkeringen in Groningen en Drenthe

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen en Drenthe is in de oktober opnieuw gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

De instantie laat weten dat in de afgelopen maanden vooral minder nieuwe WW-uitkeringen werden verstrekt aan mensen die werkzaam zijn in zorg en welzijn, de bouw en via uitzendbedrijven. ,,Door de groeiende werkgelegenheid nemen de kansen om vanuit de WW weer aan de slag te komen toe.’’

Volgens het UWV nam de WW in Groningen in oktober af met 190 uitkeringen tot 15.170. Dat is bijna twee procent. In Drenthe waren eind oktober 14.131 mensen met een WW-uitkering. Ook in deze provincie is sprake van een afname, al is die met 0,9 procent minder groot dan in Groningen. In Groningen daalde de WW voor de achtste maand op rij.

Het UWV merkt wel op dat ten opzichte van een jaar geleden wel sprake is van een stijging van het aantal uitkeringen in Groningen en Drenthe. In de zorg- en welzijnsector en handel vielen volgens het UWV vooral begin dit jaar veel ontslagen door faillissementen in het grootwinkelbedrijf en de thuiszorg. Ook in de horeca en bij banken en verzekeringsmaatschappijen ontstonden de afgelopen maanden meer nieuwe WW-uitkeringen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.