Opnieuw overval op nachtwinkel in Groningen

Vier personen met bivakmutsen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de nachtwinkel aan de Oliemuldersweg in Groningen overvallen. Ze dreigden met een steekwapen. Een 32-jarige man uit Hoogezand die in de zaak was, raakte licht gewond. In de winkel was verder een 53-jarige medewerker uit Groningen.

De vier kwamen even na middernacht binnen. Ze namen onder meer flessen drank mee en sloegen daarna op de vlucht. De politie vermoedt dat ze zijn geholpen door een vijfde persoon. Die zou buiten hebben staan wachten. Volgens getuigen zou het gaan om een man van ongeveer 16 tot 20 jaar oud. Hij zou ongeveer 1.70 meter lang zijn en donker haar hebben. De man droeg donkere kleding.

Agenten hebben meteen na de melding in de omgeving gezocht naar de dader. Er is sporenonderzoek gedaan. De politie meldt dat de daders de nachtwinkel mogelijk al eerder in de gaten hielden. Dezelfde nachtwinkel is begin oktober ook overvallen in de nachtelijke uren. Toen drongen twee personen de zaak binnen. Ook zij namen spullen mee. De politie onderzoekt of sprake is van een verband. Er is nog niemand aangehouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.