Opnieuw uitstel van ingebruikname operatiecomplex Refaja

De ingebruikname van het nieuwe operatiecomplex van het Refaja in Stadskanaal wordt opnieuw uitgesteld. Aannemer BAM heeft volgens Treant Zorggroep ‘niet voldaan aan een aantal functionele eisen terwijl daarover wel afspraken zijn gemaakt’.

De Zorggroep noemt woensdag drie zaken die nog niet op orde zijn. Zo is het achtergrondgeluid door installaties op de operatiekamers en de opdekruimtes, de plek waar gesteriliseerde instrumenten worden afgeleverd, hoger dan het afgesproken maximum. Ook voldoet een installatie die voor een steriel gebied rond de operatietafel zorgt nog niet aan de afgesproken eisen.

Daar komt bij dat de oozaak van een storing in het batterij-pakket nog niet bekend is. Dit probleem was onlangs de oorzaak voor uitstel. Volgens Treant zoekt BAM naar oplossingen om wel te voldoen aan de contractuele eisen.

Patiënten ondervinden geen gevolgen. Het oude operatiecomplex nog voldoet aan alle eisen en blijft nog in gebruik. Treant zegt dat nog onduidelijk is wanneer het nieuwe complex wel opgeleverd kan worden.

Op de foto: Rondleiding in het nieuwe operatiecomplex van het Refaja. (Archief Harry Tielman)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.