Opnieuw woninginspectie na klachten ‘OZG heiwerk’

Nieuw ziekenhuis OZG. FOTO DVHN

Een aantal bewoners van de Zwaagsterweg in Scheemda meent schade aan hun huis te hebben, die is ontstaan als gevolg van heiwerkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuis.

Beklag
Ze hebben hun beklag gedaan bij de aannemer en de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), de opdrachtgever van de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Het bureau dat vooraf een nulmeting heeft gedaan aan de woningen, voert maandag opnieuw een inspectie uit aan de huizen. ,,We nemen de klachten van omwonenden uiterst serieus”, zegt OZG woordvoerder Rogier Brink.

Volgens Brink wordt het heien keurig volgens het boekje gedaan. ,,De meetrapporten van geluid en trillingen wijzen uit dat we binnen wettelijke normen werken. De controleur van de gemeente heeft ook geconstateerd dat er geen veiligheidsrisico’s zijn.”

Stilgelegd
De heiwerkzaamheden zijn na de eerste klachten van een omwonende korte tijd stil gelegd. Nadat de constructeur van de gemeente twee woningen onder de loep had genomen en constateerde dat er geen veiligheidsrisico’s zijn, is het heiwerk hervat. Toch zijn sommige bewoners er niet gerust op. Zij krijgen de mogelijkheid om hun zorg te uiten. De OZG heeft de verontruste bewoners uitgenodigd om maandag langs te komen in de bouwkeet op het ziekenhuisterrein. De aannemer, het bureau dat de nulmeting uitvoert, de constructeur en de toezichthouder namens de gemeente Oldambt en een vertegenwoordiger van de OZG zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Het CDA in Oldambt heeft het college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd.

menu