Oppositie Haren: zorgen over samenwerking met CDA

De oppositiefracties van VVD, GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie in Haren trekken van leer tegen het CDA over manier waarop de coalitiefractie het provinciebestuur ervan langs geven.

,,Een persoonlijke aanval op de gedeputeerde, een weinig frisse kijk op wat democratie is en een gebrek aan inhoud geven zorgen over de mogelijkheden nog met het CDA in Haren samen te werken’’, schrijven de vier fracties in een open brief aan het CDA.

De christendemocraten maken zich kwaad over het ingrijpen van het provinciebestuur in het fusieproces. Ze spreken van machtspolitiek en zeggen zich diep te schamen voor hun eigen gedeputeerde Patrick Brouns. Hij zou lokale politiek ondergeschikt maken aan het machtsdenken op hogere niveaus.

De oppositieleden noemen de uitlatingen suggestief en op de man spelen. ,,Dat is slecht voor het vertrouwen in de democratie, politici en bestuurders’’, stellen ze. Ook zijn ze van mening dat Gedeputeerde Brouns gewoon zijn werk deed.

Brouns lichtte vorige week in Haren het standpunt van de provincie toe, die een herindeling van Haren met Groningen en Ten Boer voorstaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.