Oppositie Westerwolde krijgt zonneparkplan niet meteen

De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Westerwolde krijgen niet wat ze zo graag willen: op korte termijn een plan voor zonneparken.

Dat is de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond. Daarin werd het programma van de coalitiepartijen PvdA en Gemeentebelangen besproken.

In dat programma staat voor 1 december van dit jaar een plan klaar moet zijn dat duidelijk maakt waar zonneparken mogen komen. Een plan dat deel uitmaakt van een groter rapport waarin staat hoe Westerwolde met duurzame energie omgaat.

Te laat

De oppositiepartijen VVD, CDA, GroenLinks en Partij voor de Dieren vinden 1 december een veel te laat tijdstip. Ze vinden het niet kunnen dat mensen met plannen voor een zonnepark tot dan moeten wachten. ,,Voor 1 april willen we graag zo’n nota duurzaamheid’’, zei Beertje Wijnholds (VVD).

Paul Timmermans (Gemeentebelangen) en Stienus Melis (PvdA) benadrukten echter dat het maken van zo’n nota tijd vraagt.

De oppositiepartijen hadden meer kritiek op het coalitieprogramma. Ze zeiden het te weinig ambitieus te vinden en wilden samen met de PvdA en Gemeentebelangen een soort werkagenda te willen maken waarin ‘belangrijke zaken’ worden opgenomen.

De coalitie zei daar geen ja tegen. Burgemeester Leendert Klaassen stelde daarop voor dat het beter is om het college van burgemeester en wethouders eerst maar dat coalitieprogramma te laten uitwerken. ,,Waarbij het dan wellicht ook zaken kan meenemen die door de oppositiepartijen zijn genoemd.’’

Alle partijen in de gemeenteraad konden zich daarin vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.