Oproep burgemeester Den Oudsten: Schop geen rellen bij intocht Sinterklaas

Burgemeester Peter den Oudsten heeft vrijdagmiddag opgeroepen om de intocht van Sinterklaas in Groningen rustig te laten verlopen.

Demonstraties voor én tegen Zwarte Piet bij Sinterklaasintocht Groningen
Lees verder

Hij heeft signalen ontvangen dat harde kern voetbalsupporters de confrontatie zoeken met demonstranten van de anti-Zwarte Piet betogers. ,,Doe dat niet. Groningen is een tolerante stad", stelt Den Oudsten. er wordt extra politie ingezet om de intocht ordentelijk te laten verlopen.

De oproep van burgemeester Peter den Oudsten:

‘Zoals ik al eerder bekend heb gemaakt, hebben we een melding gekregen van een demonstratie van anti-Zwarte Piet betogers tijdens de intocht in Groningen. In goed overleg hebben wij hen een plek gegeven aan het Emmaplein. Het contact met degene die daarnaast ook een demonstratie heeft aangekondigd, verloopt echter moeizaam.

Wel hebben we informatie dat (harde kern) voetbalsupporters willen verhinderen dat er morgen tegen Zwarte Piet gedemonstreerd gaat worden. Tegen hen wil ik zeggen: doe dat niet! Groningen is een tolerante stad. Een stad waar je je mening mag geven en waar we dat van elkaar respecteren. Het recht op demonstreren is een grondrecht, daar hechten we zeer aan. Daarom wil ik beide partijen nogmaals oproepen om het kinderfeest ongehinderd door te laten gaan. Iedereen wil immers hetzelfde: een feestelijke intocht voor alle kinderen. Om te zorgen voor een feestelijke en ongestoorde intocht is morgen extra politie-inzet aanwezig.

Ouders en kinderen die morgen bij de intocht wil zijn, kom vooral. Er zijn voldoende plekken in de stad waar iedereen op een feestelijke manier de Sint kan binnenhalen in Groningen.’

Rutte: ga naar intocht Sinterklaas
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.