Opsporing Verzocht werpt nieuw licht op moord Els Slurink

De poster over de moord op Els Slurink die de politie heeft verspreid in Groningen. Foto: politie

De moord op Els Slurink komt dinsdagavond uitgebreid aan bod in een uitzending van Opsporing Verzocht . Er is een nieuwe reconstructie gemaakt van de Groningse moordzaak in 1997.

De politie vertelt wat de huidige stand van zaken is in het onderzoek, dat in de afgelopen 24 jaar bij vlagen nieuw leven werd ingeblazen. Zo ook nu weer: sinds vorige week vraagt de politie middels honderd grote posters, verspreid over de stad Groningen, aandacht voor de moordzaak, in de hoop nieuwe tips en aanknopingspunten te vinden. Die nieuwe inzichten leiden tot nieuw onderzoek. De politie wil niet zeggen of er inmiddels tips zijn binnen gekomen.

In de uitzending van Opsporing Verzocht , grotendeels aan deze zaak gewijd, is een nieuwe reconstructie te zien van de laatste dag van Els Slurink.

Een steek in haar hart

Psychologe Els Slurink (33) werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 met een steek in haar hart vermoord, thuis in haar benedenwoning aan het Van Brakelplein in Groningen. Het politieonderzoek liep al snel dood. Het moordwapen is nooit gevonden, de gouden tip bleef uit - de enige bewijsmaterialen waarover de politie beschikt zijn een vingerafdruk, een matig DNA-spoor en schoenafdrukken van legerkisten (maat 44) in haar tuin.

Een jaar geleden besteedde deze krant speciale aandacht aan de moordzaak in een 6-delige reconstructie en een 3-delige podcast. Naar aanleiding daarvan kwamen er toen veertien nieuwe tips binnen bij de politie. Die tips zijn meegenomen in nader onderzoek. Of er naderhand meer informatie is binnengekomen wil de politie niet kwijt.

Studenten spitten dossier door

Ook een groep studenten van verschillende opleidingen spitte een jaar geleden het politiedossier Els Slurink nog eens door, in de hoop dat een ‘frisse blik’ nieuwe inzichten zou opleveren. De politie zegt met de aanbevelingen van de studenten aan de slag te zijn gegaan, maar wil niet zeggen wat dat heeft opgeleverd.

De moord op de veelbelovende psychologe, die in Groningen onderzoek deed naar seksueel misbruik bij kinderen, houdt haar familie nog altijd bezig. Broer Pouwel Slurink hoopt dat de postercampagne en de nieuwe uitzending van Opsporing Verzocht leiden tot de ontbrekende puzzelstukjes en dat mensen na bijna 24 jaar hun mond open doen. Zus Gonda Slurink gaat vanavond zeker Opsporing Verzocht kijken. Ze vroeg vorig jaar of ze het politiedossier over zus mocht inkijken. Tot nog toe is haar verzoek niet ingewilligd.

Opsporing Verzocht : vanavond om 21.20 uur op NPO1.

Zie ook de 6-delige verhalenserie over Els Slurink op dvhn.nl: In het hart: wie vermoordde Els Slurink.

Of klik hieronder bij Lees meer op het icoontje Els Slurink.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
els slurink
menu