Opstaan en weer doorgaan bij de Special Heroes Survival Challenge

Maar liefst 700 leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs klimmen, kruipen en rennen op 21 april richting finish tijdens de derde editie van de Special Heroes Survival Challenge.

De survival run, die in en rond het Drentse Havelte wordt gehouden, is op poten gezet door Special Heroes en Stichting Survival. Het biedt de kinderen een spectaculair uitstapje uit hun vertrouwelijke omgeving, waarbij zij zich op sportief vlak heerlijk kunnen uitleven op het prachtige parcours.

De honderden jonge strijders zijn afkomstig van 18 verschillende scholen die zijn gevestigd in de drie noordelijke provincies. Voor deze leerlingen is het fijn dat deze run wordt, omdat het voor hen minder vanzelfsprekend is om mee te doen met aan dergelijk evenement. Rond de 400 leerlingen hebben gedrags- en/of psychiatrische problemen en ongeveer 300 van hen hebben een verstandelijke beperking.

In teams van maximaal 6 leerlingen trekken de ‘survivors’ ten strijde, waarbij elk team wordt begeleid door een of meerdere schoolmedewerkers. De deelnemers zijn afkomstig van scholen uit: Smilde, Assen, Emmen, Hoogeveen, Damwoude, Drachten, Leeuwarden, Ommen, Meppel, Zwolle, Hardenberg, Steenwijk, Nunspeet en Ermelo. Zij kunnen kiezen tussen afstanden van 2,5, 4,5 en 6,5 kilometer.

Allen zullen ze in ieder geval starten aan de Eursingerkerksweg 2A. Na het strikken van de veters start de eerste groep om 10:00 en de andere om 14:00.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.