Organisatie afgelaste Chopper Day: Geen angst voor motorclubs

Stichting BIT is volgens voorzitter Harrie Ekema helemaal niet bang voor vechtpartijen tussen motorbendes op Custom Chopper Day. De afgelasting heeft een andere reden.

Dat de Custom Chopper Day op 26 juni in Appingedam is afgeblazen, is omdat BIT vindt dat iedereen welkom zou moeten zijn. Venema: ,,Als je het dragen van de colours, de emblemen van de clubs, verbiedt, sluit je dus bezoekers uit. Dat willen we niet. Als niet iedereen kan komen, dan maar niet.’’

De gemeente Appingedam liet vorige week weten in samenspraak met BIT te hebben besloten dat de Chopper Day, ooit begonnen als Harley-dag, geen doorgang vindt. Als reden werd opgevoerd dat de vrees bestond dat rivaliserende motorclubs als Satudarah, No Surrender en Hells Angels, officieel aangeduid als Outlaw Motor Gangs, het aan de stok zouden krijgen.

Burgemeester Rika Pot wilde alleen een vergunning verlenen op voorwaarde van een strikt colours-verbod. Dat ging BIT een stap te ver. Ekema zegt geen angst te hebben voor vechtpartijen: ,,Het is al achttien keer goed gegaan. Ze zijn wat ons betreft welkom, zoals ze altijd welkom zijn geweest.’’ De organisatie deed vorig jaar wel een beroep op de leden om zonder colours naar Appingedam te komen, maar dat werkte volgens Ekema niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.