Organisatie opgetogen over De Nacht van Winschoten

,,Een superweekend, waarin geen enkele wanklank is gevallen. Niet alleen wij als organisatie zijn tevreden, ook de politie is best te spreken.”

Luut Duursema, een van de organisatoren van het driedaagse feest De Nacht van Winschoten, is al heel wat jaartjes actief als horecaondernemer aan het Marktplein, maar hij kan zich niet herinneren dat het zo druk is geweest tijdens De Nacht van Winschoten. ,,En mijn collega’s denken er net zo over. We hebben goede zaken gedaan.”

Vooral vrijdagnacht was er op een gegeven moment geen doorkomen meer aan naar het Marktplein, maar na het verplaatsen van de hamburgertent kwam de loop er weer in. Behoudens het incident met een kermisbezoeker die uit een attractie werd geslingerd, is er niets gebeurd, volgens Duursema. ,,De sfeer was bijna perfect. Leuke muziek, leuke mensen, leuke sfeer.”

Sievert Uneken, organisator van de markt is ook al lovend. ,,De marktkooplui waren unaniem tevreden, ze komen een volgende keer graag terug. Ik hoorde bezoekers zeggen dat het een kleine markt is, maar ze moeten niet vergeten dat we de foodtenten eruit hebben gehaald.”

Ter afsluiting was er zondagmiddag een kinderfestival op het Marktplein. ,,En ondanks dat er in Blauwestad ook iets was te doen, zaten de terrassen weer vol”, blikt Duursema tevreden terug.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.