Orthopeed Eric Koeweiden - de chirurg op VV klompen - met pensioen

Orthopeed Eric Koeweiden gaat met pensioen. De Willy Wortel van de orthopedische wereld werd hij genoemd. Wat hem straks te wachten staat? ,,In ieder geval geen gecompliceerde zaken meer’’, zegt de specialist van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Orthopeed Eric Koeweiden (65) is zojuist door de regen met zijn ‘vliegende banaan’, een mooie, geel gekleurde, gestroomlijnde ligfiets, bij het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda gearriveerd. Die banaan heeft hij sinds het Lucas in 2008 met het Delfzicht in Delfzijl fuseerde. De afstand van zijn woonplaats naar de havenstad werd wel erg lang en daarom werd de normale tweewieler aan de kant geschoven. ,,Met de banaan onder je kont kun je sneller fietsen en hij is waterdicht. Er ligt een mooie kap overheen. Je zit in je eigen cocon. Een fantastisch vervoermiddel. Vooral om de zinnen even te verzetten na een dag werken. Ik doe oordopjes in en luister naar klassieke muziek of doe een luisterboek op. Alleen het in- en uitstappen vergt meer tijd.’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.