Oud-profvoetballers spelen benefiet voor John Schokker foundation

Oud-profs van SC Veendam en FC Groningen spelen zaterdag in Hoogezand tegen elkaar voor het goede doel: jonge sporttalenten een stap verder helpen.

Wie van Groninger voetbalnostalgie houdt, kan zaterdag zijn of haar hart ophalen op sportpark De Kalkwijck van voetbalvereniging Hoogezand. Daar spelen oud-profs van SC Veendam en FC Groningen tegen elkaar voor een goed doel. De opbrengst gaat naar de John Schokker Foundation, die jonge sporttalenten uit de regio Groningen ondersteunt in hun ontwikkeling.

Bekende oud-spelers

Veel bekende oud-spelers hebben al toegezegd. Op de lijst staan Evgeniy Levchenko, Hugo Alves Velame, Martin Drent, Angelo Cijntje, Ronald Steenge, Johan Tukker, Jan Veenhof, Melchior Schoenmakers, Marnix Kolder, Anne Mulder, Tieme Klompe, Arafath Heuvel, Antoine van der Linden, Arjan Blauw, Arjan Ebbinge, Marcel Roode, Edwin de Kruijff, Erwin Buurmeijer, Guus de Vries, Jan Slor, Lucien Kloetstra, René van de Duin, Johnny Jansen, Robert Nieborg, René Alberts, Bert Stokking-reef, Ronny Venema, Ale van der Meer en Bert Mooibroek.

Fraaie prijzen

Voor de teamleiders Rob McDonald (FC Groningen) en Joop Gall (SC Veendam) wordt de opstelling van hun elftallen even puzzelen, want veel spelers kwamen voor beide clubs uit. Scheidsrechter Henk Mulder geeft het beginsignaal om 19.00 uur. Om het budget voor de talentvolle jeugdsporters in 2019 te kunnen verhogen, kost een kaartje 4 euro. Er zijn activiteiten voor de jeugd en met een verloting zijn fraaie prijzen te winnen.

Ambitieuze Groninger sporttalenten kunnen zich tot en met 30 september aanmelden via www.johnschokkerfoundation.nl.

John Schokker Foundation

De John Schokker Foundation houdt overigens op 17 november een benefietavond bij Makro Groningen, gepresenteerd door Erben Wennemars. Het diner is omlijst met een gevarieerd programma, met onder anderen Wia Buze en John de Vries. Er is een forum over de jeugdsport in Groningen en een verloting, waar bedrijven een sportclinic voor medewerkers kunnen winnen. Ook is een film te zien over jonge sporters die dit jaar ondersteuning kregen van de Foundation. Alle informatie staat binnenkort op eerdergenoemde website.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.