Oud-topvoetballer Arie Haan overvallen?

De telefoon van Arie Haan heeft donderdag roodgloeiend gestaan. Uit alle delen van de wereld belden vrienden en bekenden om te vragen of hij echt was overvallen in Turkije.

Ze hadden een mail van hem gekregen waarin dat stond. De oud-topvoetballer kon hen gerust stellen. ,,Ik heb ontelbaar vele keren verteld dat ik gewoon thuis in Finsterwolde ben maar dat onverlaten mijn mailadres zijn binnengedrongen. Een klassiek geval van hacken. Ik had duizenden mailadressen en telefoonnummers opgeslagen en die zijn weg. De daders hebben naar veel van die adressen lokmails gestuurd.''

Haan kreeg die lokmail zelf ook onder ogen. In het Engels wordt er in verteld dat hij op weg naar zijn hotel in Turkije is overvallen en beroofd en dat hij dringend geld nodig heeft om hotelrekeningen en een vliegticket te kopen. Of de geadresseerde hem kan helpen. Regards, Arie, zo eindigt de mail.

,,Ik mail nooit in het Engels naar vrienden maar toch bleef ik gebeld worden door mensen die zekerheid wilden. Mensen die ik in de loop der jaren heb leren kennen, via de voetballerij of op andere manieren. Nogmaals, er stonden duizenden namen in mijn mailbox dus je kunt nagaan hoe druk ik het had.'' Waar hij het ook druk mee had en voorlopig mee heeft, is het weer invoeren van al die namen. Dat doet hij in een nieuw mailadres.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.