Ouders ook welkom bij KEI-week

Duizenden jongeren zijn gisteren in de stad Groningen begonnen aan de introductieweek KEI (een afkorting die oorspronkelijk staat voor Kommissie Eerstejaars Introductie).

De introductieweek begon met een informatiemarkt voor de aanstaande eerstejaars. Daar kregen ze onder meer informatie over de vele verenigingen en activiteiten die voor hen georganiseerd worden. Voor de jongeren die in hun studiestad willen gaan wonen was er informatie over kamerverhuur en de gemeente Groningen.

Picknick

De KEI-lopers beginnen dinsdag om 11.30 uur met een picknick in het Stadspark. Ze kunnen tussen 13 en 17 uur in MartiniPlaza workshops en lezingen volgen over serieuze onderwerpen als de combinatie van studie en nevenactiviteiten en effectief studeren.

Dinsdagavond is het afgelopen met het serieuze werk en wordt er gefeest. Om 20.00 uur begint de KEI-parade. Studenten- en studieverenigingen presenteren zich aan eerstejaars en Stadjers in een feestelijke parade door de binnenstad.

De dag wordt afgesloten met het meezingfestijn Night of the Songs op de Vismarkt van 21 uur tot 1 uur.

Niet-studenten zijn ook welkom

Het thema van KEI 2016 is Let’s KEI together. Het thema is een nadrukkelijke uitnodiging aan niet-studenten om mee te doen aan of te komen kijken naar de talloze activiteiten. Ouders die benieuwd zijn wat hun kind in de eerste week van het studentenbestaan beleeft, kunnen dus zonder gêne naar Groningen reizen om een kijkje te nemen. Al is het de vraag of zoon- of dochterlief daar erg blij mee zal zijn...

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.