Burgemeester Het Hogeland: 'Dit is een heel triest familiedrama' (update)

De politie doet onderzoek in de woning in Leens waar donderdag de 23-jarige bewoonster is omgebracht. Foto: ProNews

In Leens heeft zich 'een heel triest familiedrama' afgespeeld. Dat zegt waarnemend burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland.

Bolding is in de Van der Munniklaan om zijn betrokkenheid te tonen. In een woning in de straat is een 23-jarige vrouw om het leven gebracht. Haar 30-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

Het stel kwam oorspronkelijk uit Eritrea en woonde enkele jaren in Nederland en heeft twee kinderen. De oudste, 5 jaar oud, is in Eritrea geboren. Het tweede kindje is anderhalf jaar oud.

In Leens reageren mensen geschokt en zeer emotioneel op de dood van de vrouw. Ze spreken van een 'hartstikke leuk stel'. Een buurman wil geen kwaad woord horen over het stel. ,,Je mag hopen dat alle nieuwe Nederlanders zo goed integreren als deze mensen.''

Opvang

Een buurvrouw vertelt dat het hele buurt vorig jaar was uitgenodigd toen het jongste kind werd gedoopt. ,,Dat was een heel mooi feest.'' De kinderen bevinden zich inmiddels in een crisisopvang.

Ook op basisschool De Regenboog, waar het oudste kind naar school ging, worden kinderen opgevangen. Dat gebeurt door de GGD.

Voor de politie is het onderzoek in volle gang. In de ochtenduren is met een speurhond in de omgeving van de woning gezocht naar een wapen dat mogelijk is gebruikt.

In de gemeente Het Hogeland wonen meerdere gezinnen uit Eritrea. Zij kunnen donderdag terecht in het oude gemeentehuis van Leens om met elkaar te praten en hun verdriet te delen.

loading

menu