Overleg over regeling voor uitgezet gezin

Het Groninger gezin dat vanwege wietteelt het huis uit is gezet, probeert een regeling met woningcorporatie De Huismeesters te treffen.

Dat is het resultaat van het kort geding dat vrijdag diende. Het gezin maakt bezwaar tegen de voorwaarden die de gezamenlijke woningcorporaties stellen voordat de ouders en de drie kinderen weer een woning mogen huren.

Het gezin is in december 2015 uit huis gezet en heeft maandenlang op een bootje gewoond. De woningcorporaties en de gemeente Groningen hanteren streng beleid als het gaat om wietteelt: thuistelers worden twee jaar uitgesloten van een sociale huurwoning. Maar begin oktober oordeelde de rechter dat het gezin vanwege de schrijnende situatie tóch recht heeft op de eerder geweigerde urgentieverklaring voor een woning.

Die woning is nu in principe gevonden, maar voordat die wordt toegekend eisen de gezamenlijke woningcorporaties dat het gezin de kosten van huisuitzetting en ontruiming betaalt aan woningcorporatie De Huismeesters en andere procedures tegen het beleid intrekt.

Resultaat van bemiddeling door de rechter is dat de advocaat van het gezin probeert met De Huismeesters een betalingsregeling te treffen voor de kosten, zolang het gezin het recht behoudt om gerechtelijke stappen te nemen. Als vrijdag 4 november nog geen oplossing is gevonden doet de rechter de week daarna uitspraak. De woning wordt zolang vastgehouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.