Overleg over stelende ‘asielzoekers’

In Drachten is donderdagmiddag een overleg geweest tussen burgemeesters uit Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de politie Noord-Nederland. Het overleg ging onder meer over asielzoekers uit zogeheten veilige landen.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen vertelt dat het om een ‘regulier overleg’ gaat. Het thema over de stelende asielzoekers zal echter wel hoog op de agenda staan. De burgemeesters uit Noord-Nederland zijn bijgepraat over de stand van zaken rond de stelende asielzoekers. Ook is de brief van staatssecretaris Klaas Dijkhoff - die donderdag is verstuurd - besproken. Hij rept daarin onder meer over versobering van de opvang voor asielzoekers uit veilige landen. Ook het schrappen van de bonusregeling voor Marokkanen en Algerijnen wordt besproken.

De afgelopen tijd wordt Noord-Nederland overspoeld door ‘asielzoekers’ uit Marokko en Algerije. Ze vragen asiel aan, die in principe kansloos is. In de periode dat wordt besloten over de vergunning, trekken de Noord-Afrikanen er op uit. De afgelopen tijd - zo werd maandag bekend - wordt de binnenstad van Groningen overspoeld door Marokkanen en Algerijnen die zich op grote schaal schuldig maken aan zakkenrollerij.

De politie wil niets zeggen over een eventueel overleg, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.