Overleg zondagsboetes winkelcentrum Paddepoel leidt nog niet tot oplossing

Het overleg over het conflict met de zondagsboetes in winkelcentrum Paddepoel heeft maandagavond nog niet tot een oplossing geleid.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) die winkeliers boetes van minimaal 500 euro oplegt als ze zich niet aan de openingstijden, waaronder koopzondag, houden, overlegde met een aantal ondernemers die ondanks tienduizenden euro’s boete zelf willen bepalen wanneer ze open zijn.

Raadslid Anne Kuik (CDA) overhandigde aan het begin van het overleg ruim 4000 handtekeningen tegen de ‘zondagsboetes’. Ze gaf de handtekeningen aan de ondernemers die niet open willen op zondag. Kuik: ,,De handtekeningen zijn als steuntje in de rug bedoeld.’’

Het CDA hield samen met de SP en de Stadspartij tijdens koopzondag op 30 oktober een actie. Ze stonden in de winkels van ondernemers die niet open willen zijn op zondag. Zo kregen zij geen boetes.

De raadsleden vinden dat de VvE niet mogen bepalen wanneer een winkel wél of niet open is. De VvE verwijst naar het huishoudelijk reglement waarmee het bestuur van de winkeliersvereniging heeft ingestemd. De boetes zijn in een aantal gevallen opgelopen tot tienduizenden euro’s.

Kuik riep onlangs tevergeefs het college op te bemiddelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.