Overval in Hoogezand, waarbij vrouw in haar voet geschoten werd, in Opsporing Verzocht

Foto: Opsporing Verzocht

Bij een woningoverval in Hoogezand op oudejaarsavond werd een 30-jarige vrouw door de indringer in haar voet geschoten. De verdachte vluchtte vervolgens weg. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

De overval vond plaats rond 21.45 uur aan de Transportweg in Hoogezand. De vrouw die gewond raakte was op 31 december in het huis van haar ouders waar ze, samen met haar kinderen, de jaarwisseling vierde. De woning staat op een bedrijventerrein waar de stiefvader van de vrouw een autobedrijf heeft.

Overvaller in de gang

Ruim twee uur voor de jaarwisseling stond er ineens een man met een vuurwapen in de gang. Hij loste twee schoten. Vervolgens vluchtte de dader. De vrouw werd eenmaal in haar voet geraakt en werd diezelfde nacht nog geopereerd aan haar letsel.

De politie vond, naast de twee lege hulzen van de afgevuurde kogels, twee niet afgevuurde kogels in het huis. Waarom er twee niet afgevuurde kogels lagen, weet de politie niet zeker.

Het slachtoffer vermoedt de overvaller al eerder gezien te hebben, bij het autobedrijf van haar stiefvader en bij de Jumbo in Hoogezand. De politie sluit daarom niet uit dat de man uit de buurt komt.

menu