Overweging om gasopslag in Grijpskerk te sluiten verrast Dorpsbelangen

Dorpsbelangen Grijpskerk is niet op de hoogte gebracht door de NAM, die overweegt om de gasopslag in het dorp te sluiten. Dat schrijft voorzitter Johan Stevens.

Hij geeft aan dat het daarom nog te vroeg is om een mening te hebben over deze kwestie. Wel zegt de voorzitter dat het belang van de dorpsbewoners voor alles gaat, maar dat is juist het lastige: niet iedere Grijpskerker - of inwoner van omliggende dorpen - heeft hetzelfde belang.

Een boterham verdienen met de opslag

Stevens: „Er zijn mensen die een positief gevoel hebben bij de gasopslag en er zijn mensen die er een minder goed gevoel bij hebben.” Hij noemt als voorbeeld dat er mensen in de omgeving van het dorp zijn die ‘direct of indirect hun boterham verdienen met die opslag’.

NAM denkt aan sluiting gasopslag Grijpskerk
Lees verder

„Zoals iedereen weet is het onderwerp ‘gas’ eentje die vaak de nieuwsitems beheerst”, vervolgt hij. „Waar het ons als dorpsbelangen om gaat is het welzijn van mensen die in Grijpskerk wonen en werken. Mensen moeten zich goed voelen bij alles wat een raakvlak heeft met ons dorp. Daar staan wij voor.”

Oog voor een ieder die betrokken is

Stevens zegt niets inhoudelijks te kunnen zeggen over een eventueel besluit van de NAM. „Maar we roepen wel op dit in goed overleg te doen en oog te hebben voor een ieder die betrokken is bij de locatie. Niet alleen ons dorp, maar ook de andere omliggende dorpen. Denk daarbij ook aan Kommerzijl en Niezijl.”

Inmiddels zegt Dorpsbelangen Grijpskerk contact te hebben gehad met de NAM en het bestuur van de gemeente Westerkwartier. „Wat wij hopen is dat er op een goede manier om wordt gegaan met de locatie en dat de betrokkenen op een juiste manier worden geïnformeerd over de voortgang.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.