PMF Mechanical neemt failliet Blancke over

Het begin december failliet verklaarde Blancke Metaal in Zandpol wordt overgenomen door PMF Mechanical. Dat bedrijf, met vestigingen in Uithuizen, Delfzijl en Zuidbroek, maakt woensdag bekend dat naar verwachting 30 van de 36 werknemers kunnen blijven. De doorstart vindt plaats op de bestaande locatie in Zandpol

PMF Mechanical is actief in de metaalconstructiebouw en biedt werk aan ruim 190 mensen. Blancke houdt zich bezig met constructiewerk, revisie, reparatie en onderhoud van tanks, installaties en machines. De NAM was altijd een belangrijke klant voor het bedrijf evenals buurman DSM Resins.

Juist de aanwezigheid van die onderneming maar ook de industrie rond Emmen en het naburige olieveld Schoonebeek is voor PMF een belangrijke overweging bij de overname geweest. Het in 1903 opgerichte Blancke werd op eigen verzoek failliet verklaard. Curator Reiziger liet eerder weten dat het bedrijf in problemen kwam door de sterke terugval van orders uit de offshore, gas- en oliesector.

Directeur Henk Slik van PMF Mechanical (zie foto) laat weten erg content te zijn met de overname welke op de valreep van 2015 door het akkoord met curator Jeroen Reiziger bereikt is. ,,Het is al met al best snel gegaan en we hopen nu een einde gemaakt te hebben aan de onzekere situatie voor het personeel en de opdrachtgevers.” De nieuwe activiteiten worden ondergebracht in PMF Industrial Services BV.

Foto Archief Duncan Wijting

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.