Paardenkeuring Groningens Ontzet terug naar Grote Markt

De traditionele paardenkeuring tijdens Groningens Ontzet keert als vanouds terug naar de Grote Markt. Het evenement is bovendien gepland voor 27 augustus.

De organisatie, in handen van de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken (KVVV), heeft dat samen met de gemeente besloten. Reden is dat de traditionele 28e augustus dit jaar op een zonag valt. De KVVV wil die dag uit respect voor gelovige stadsgenoten rustig houden.

Dat de paardenkeuring dit jaar op de Grote Markt plaatsvindt en niet op de Ossenmarkt, heeft als reden dat het evenement volgens de organisatoren een impuls kan gebruiken. Wethouder Roeland van der Schaaf stelde woensdag dat de viering een hart miste.

Gevolg is wel dat geen plek is voor de kermis. De gemeente compenseert de KVVV eenmalig voor het mislopen van die inkomsten. In de Stad is wel een kermis, maar die wordt veel kleiner en vindt plaats op de Ossenmarkt.

Dat nadrukkelijk wordt gekozen voor het rustig houden van de zondag betekent overigens niet dat er helemaal geen activiteiten zijn op de 28e augustus. In het concept-programma staat in de middag een concert van het NNO gepland op de Grote Markt. Op de Vismarkt is voor de kinderen een mega blubber power festival. Bovendien is dan ook het Grachtenfestijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.