Paddepoel Fietsen na uitspraak over boetes: dit is de doodsteek voor een kleine zaak (+video)

Paddepoel Fietsen gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter over over de openingstijden in Winkelcentrum Paddepoel. ,,We moeten wel. Dit zou de doodsteek zijn.''

Dat zegt mede-eigenaar Martin Haijkens. De zaak moet na uitspraak van de rechter 6000 euro aan boetes betalen, omdat de winkel zich niet hield aan de verplichte openingstijden op donderdagavond.

Ook moeten de eigenaren alsnog contributie betalen aan de Vereniging van Eigenaren. In totaal moet Paddepoel Fietsen pakweg 25.000 euro ophoesten.

'Er zijn principes'

,,Een bedrag dat we niet zomaar op kunnen brengen'', zegt Haijkens. Hij en compagnon Peter Oest zijn vooral boos over de boete die ze krijgen omdat ze zich niet houden aan de openingstijden die de VVE opstelt.

,,We doen wat we kunnen om het hoofd boven water te houden, werken keihard. Dan wil je niet dat anderen gaan bepalen over de openingstijden. Zeker niet als dat gaat over openingsuren die ons gewoon geld zouden kosten'', zegt Haijkens.

 Oest: ,,Er zijn principes in het leven. Daar hoort dit ook bij. We krabbelen net een beetje op uit de recessie en dan krijg je dit.''

Onzekerheid

De onzekerheid blijft voor de eigenaren. Deze zaak ging over de openingstijden op de koopavond. Haijkens: ,,Komt er ook nog een zaak over de zondagopening? Dat weten we niet.''

Nu wel vrijheid

Deze zaak ging specifiek over betaling van contributie en openingstijden op donderdavond. De Fietsenzaak zegde het lidmaatschap van de VVE op in 2016, maar de rechter zegt nu dat dat niet kan. Tot 1 januari van dit jaar moet de winkel daarom alsnog contributie betalen.

De fietsenwinkel is nu wel van de VVE af en mag zelf de openingstijden bepalen en hoeft geen contributie meer te betalen vanaf dit jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.