Paddepoel: Toch doorstart wijkkrant?

Voorzitter Roelhof van Weering van de wijkraad Paddepoel in Groningen ziet alsnog een goede kans op behoud van de wijkkrant Nummer 1.

Voorzitter Roelhof van Weering van de wijkraad Paddepoel in Groningen ziet alsnog een goede kans op behoud van de wijkkrant Nummer 1.

Vorige week leek het doek voor de wijkkrant te vallen. ,,Maar we zijn nu in gesprek met de drukker en hebben goede hoop dat het lukt. In elk geval in Paddepoel. Er zijn gelukkig wijkbewoners die de krant als redacteur willen voortzetten'', zegt Van Weering. De redactie stapte op omdat de wijkraad Selwerd, mede-uitgever van Nummer 1, geen vertrouwen meer had in de hoofdredacteur. Hij nam ontslag om de krant te redden en zijn collega's waren solidair. Het hielp niet: de wijkraad Selwerd informeert bewoners voortaan anders.

Paddepoel wil de krant handhaven, maar kan alleen de verspreiding in de eigen wijk betalen. ,,Terwijl de drukker de krant ook in Selwerd wil laten verschijnen vanwege de advertenties. Misschien is daar een mouw aan te passen. Inwoners van Selwerd lazen de krant graag. Ik hoop enkele redacteuren uit Selwerd over te halen verhalen uit hun wijk te blijven schrijven. Los van de informatie van de wijkraad.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.