Papierloodsen Scheemda branden nog steeds

De grote brand in enkele papierloodsen van afvalverwerkingsbedrijf Virol aan de Haven Zuidzijde in Scheemda is nog altijd niet geblust.

Woensdagochtend zijn de vlammen nog niet gedoofd. Met de bluswerkzaamheden werd dinsdagavond gestopt vanwege de duisternis. De brandweer is wel de hele nacht aanwezig gebleven.

Bij het ochtendgloren is het blussen weer gestart. De loodsen worden daarbij deels gesloopt. De muren worden neergehaald om binnen te komen. Als dat gelukt is, worden de smeuelende papierbalen in zeecontainers vol water gegooid.

Het blussen kan nog enkele dagen duren, stelt de brandweer. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Asresten

Het werk van de brandweer zorgt voor extra rookontwikkeling die deels over de A7 trekt. Verkeer kan hinder ondervinden. De rook zal grotendeels, door de richting van de wind, over Scheemda en Midwolda trekken.

In veel plaatsen zijn asdeeltjes neergekomen. Deze zijn volgens de brandweer niet gevaarlijk. De as is vergelijkbaar met asresten uit de barbecue of de open haard. Wel is het onverstandig om te laten liggen. De brandweer adviseert de resten op te ruimen en na te spoelen.

Er is geen asbest vrijgekomen. Omwonenden moeten wel ramen en deuren dicht blijven houden vanwege de rook.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.