Papiertje met je mond oppakken terwijl je op één been staat. TikTok, Insta en YouTube houden de klas samen en fit

Wat anders nooit mag onder schooltijd - op je mobieltje - is nu voor de Nassauschool in Groningen de manier om klassen bij elkaar te houden.

‘Ik kijk toetsen na, wat doen jullie?’, post juf Heleen op Instagram. De leerkrachten in de bovenbouw zetten sociale media in om met hun leerlingen thuis in contact te blijven.

,,Wij willen in verbinding blijven met elkaar, ook al zit iedereen nu thuis’’, zegt directeur Cees Aandewiel.

Elke dag video op YouTube

Gymdocenten van de school plaatsen elke dag een video op een speciaal YouTube-kanaal. Zoals die van gymjuf Sanne Peters die haar leerlingen uitdaagt om op een been met je mond een A4-tje van de grond te pakken.

Om dat onder de knie te krijgen ben je misschien wel even bezig. En dat is ook de bedoeling. ,,Ons YouTube-kanaal is een pretkanaal’’, zegt groepsleerkracht Linda Lammers van groep 8. ,,We gaan het niet gebruiken om breuken uit te leggen, maar geven knutseltips of ideeën voor leuke spellen buiten.’’

Lesboeken ophalen

Het is heus niet zo dat de leerlingen van de Nassauschool geen schoolwerk hoeven doen. Dinsdagmorgen konden zij lesboeken ophalen ophalen met voor ieder kind een handgeschreven opdrachtbriefje van de juf.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.