Parcours Klap tot Klap op de schop

De organisatie van de Klap tot Klap ziet zich genoodzaakt wegens toenemende belangstelling voor de loop het vertrekpunt te verleggen. De Badstraat in Musselkanaal heeft te weinig ruimte voor het groeiend aantal lopers. De startlijn ligt volgend jaar aan de Parklaan. Voetbalclub VV Musselkanaal stelt haar kantine beschikbaar voor de prijsuitreiking van de jeugd.

Na de start passeren de lopers de IJzeren Klap richting het Spoordok. Deze ‘slinger’, die in maart dit jaar uit nood in de route werd opgenomen, wordt vast onderdeel van de loop. Afgelopen editie moesten de renners uitwijken vanwege brand in een winkelpand aan de Marktstraat. De lopers vonden de nieuwe route over het Spoordok erg prettig.

Vanwege de hoogbouw wordt de finishplek in Stadskanaal bij hotel Best Western ervaren als een ‘windgat’. Tijdens de laatste editie konden de finishboog en een tent niet opgezet worden. De meet wordt daarom verlegd van het hotel naar een plek nabij de Rabobank, de hoofdsponsor van het evenement. De deelnemers leggen dan een parcours af via het Menistenplein en de Hemenweg in Stadskanaal. Volgens de organisatie hoeven hierdoor minder wegen afgesloten te worden.

De 27ste editie is op 17 april. De inschrijving opent op 2 januari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.