Particuliere stichting runt bad in Ten Boer

Om openluchtbad De Blinkerd te behouden voor Ten Boer is privatisering nodig.

Er is al een projectgroep opgericht die bestaat uit vijf inwoners van Ten Boer. Zoals het nu staat, richten zij een stichting op die fondsen gaat aanschrijven om aan geld te komen voor de exploitie van het bad. Dat geld moet er komen, nu de gemeente heeft aangekondigd de gemeentelijke subsidie met ingang van 2017 met jaarlijks een ton te verlagen.

De gemeente heeft de mogelijkheid niet om voor de exploitatie een beroep te doen op andere subsidiegevers. Vandaar dat wordt gemikt op privatisering. Dat wil niet zeggen dat de gemeente helemaal afhaakt: zij blijft ook in de toekomst meebetalen aan het bad. Een zelfde constructie is volgens de gemeente met succes toegepast op sporthal De Tiggelhal in Ten Boer.

De bezuinigingsplannen kunnen invloed hebben op het personeel van het bad. De gemeente heeft de plannen inmiddels besproken met de medewerkers. Projectgroeplid John Huisinga uit Ten Boer ziet nog wel mogelijkheden om energiebesparing te realiseren.

Ook willen de initiatiefnemers bekijken of extra inkomsten kunnen worden gegenereerd; bijvoorbeeld door het realiseren van een cateringplein waar ouders van kinderen die leszwemmen, een kopje koffie kunnen drinken.

Foto: Zwembad De Blinkerd in andere tijden, de 50.000e bezoeker gaat te water. Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.