Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over online meekijken bij tentamens Hanzehogeschool Groningen

Partij voor de dieren stelt ook vragen over datalek online tentamens Hanzehogeschool. Foto: Shutterstock

De Partij van de Dieren wil naar aanleiding van de publicatie van Sikkom.nl over het grote datalek bij online tentamens van de Hanzehogeschool in Groningen Kamervragen stellen. Dat laat Koen Elzerman, fractiemedewerker, weten op Twitter.

Dankzij het datalek konden onbevoegden via de telefooncamera van de studenten meekijken terwijl de studenten in hun eigen huis tentamen deden. De Hanzehogeschool heeft inmiddels melding gemaakt van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens en een groot deel van de komende tentamens uitgesteld. Maar daarmee is de kous volgens Partij van de Dieren niet af.

De partij wil van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven weten wat er is gedaan met alle waarschuwingen voor mogelijke datalekken met online surveillance van tentamens. En 'gaat ze nu wel werk maken van veilige alternatieven?'

Studentenbond ook boos

Ook de Groninger Studentenbond is not amused over het datalek en maakt zich zorgen over de online surveillance, waar de Hanzehogeschool intussen wel mee doorgaat.

De belangenbehartigers gaan daarom ook melding maken bij de autoriteit: ,,Studenten van de Hanze worden hier ernstig mee benadeeld, en dan zijn we nog niet eens begonnen over de extra problemen en stress doordat er nu tentamens uitgesteld zijn. Dit had allemaal niet gehoeven. Dit werkt niet en dit mag niet. De Hanzehogeschool moet zo snel mogelijk mee stoppen met het onnodig begluren van studenten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Hogescholen
Coronavirus