Partij voor de Dieren vreest gaswinning Waddenzee

Wat gaat het college van Gedeputeerde Staten ondernemen om de Waddenzee te redden van de gevolgen die de gaswinning met zich meebrengt? Dat is de hamvraag die de Partij voor de Dieren beantwoord wil hebben.

Volgens het Wereld Natuur Fonds heeft de gaswinning bodemdaling tot gevolg. Dit zorgt ervoor dat het water reikt tot boven de zandbanken, het gebied dat cruciaal voor levensbehoud van de dieren in de Waddenzee. De oorzaak van de bodemdaling komt doordat het gas lege ruimtes achterlaat, waarna de bodem een stuk zakt.

Ankie Voerman, statenlid van de Partij voor de Dieren, maakt zich zorgen over de situatie en eist duidelijkheid. „Geregeld verschijnen er alarmerende rapporten over de gevolgen van de gaswinning onder de Waddenzee. Ik wil weten wat het College heeft gedaan om de motie uit te voeren.”

Ook is Voerman benieuwd naar wat het College verder doet om de Waddenzee, dat UNESCO Werelderfgoed is, te behoeden van ellende. Zelf stelt de partij voor om te kijken of het verhogen van de zandbanken een mogelijkheid is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.