Partij voor de Dieren wil Pino behouden

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Groningen springt in de bres voor het gebouw de Pino aan de Verlengde Hereweg. Het slecht onderhouden pand kan wat betreft de gemeente worden gesloopt om plaats te maken voor een modern appartementencomplex.

De PvdD is het daar niet mee eens. ,,Dit is het laatste stukje van de authentieke omgeving Sterrebos.''

Het gebouw dankt zijn naam aan het Italiaanse restaurant dat er in het verleden was gevestigd. In 2012 trokken krakers in het gebouw die het wilden redden van verpaupering en er daarom een ‘sociaal centrum' van maakten. Volgens de PvdD komen wekelijks veel mensen langs om mee te doen met activiteiten. Zo wordt onder meer duurzaam gekookt en zijn er spelletjes-, film en discussie-avonden.

,,Als de Pino blijft bestaan zien wij dit als een win-win situatie. Want én een historisch pand wordt behouden én het college krijgt wat ze wil: mensen in de wijk worden sociaal en cultureel geactiveerd'', stelt de PvdD. De partij wil weten of burgemeester en wethouders achter de sloopplannen staat, ook als de buurt daar tegen blijkt te zijn.

Het stadsbestuur meldde in januari van dit jaar al dat de Pino gesloopt kon worden. Het zou plaats moeten maken voor een woontoren met de naam Pino Blanc. Bedoeling is om appartementen te bouwen in verschillende afmetingen en vormen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.