Partner spoorloze Ilham toch nog voor rechter

Ilham Benchelh uit Siddeburen is vermoord. Door haar partner. Die overtuiging heeft het OM, ook al is haar lichaam niet gevonden.

Ruim 6,5 jaar na haar verdwijning in 2010 heeft het Openbaar Ministerie het onderzoek afgerond en denkt zij voldoende bewijs te hebben tegen M. Na de zomer buigt de rechtbank zich voor het eerst over deze zaak in een regiezitting (planning).

Partner Kasem M. zat in 2010 negen maanden vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn toen 36-jarige vrouw. Hij werd vrijgelaten omdat het OM toen wegens gebrek aan bewijs een rechtszaak niet aandurfde en vertrok met zijn zoontje naar Marokko.

Zitting

Mogelijk komt de verdachte voor de zitting naar Nederland. Zijn advocaat Fred Kappelhof zei eerder dat M., die iedere betrokkenheid bij de verdwijning van de moeder van zijn zoontje ontkent, eventuele zittingen wil bijwonen. Kappelhof heeft de rechter eerder gevraagd M. van zijn status van verdachte te verlossen en de zaak te sluiten. Dat verzoek is afgewezen omdat het OM verklaarde nog bezig te zijn met het onderzoek.

Een lichaam is belangrijk bewijsmateriaal. Maar in dit geval denkt het OM ook zónder een zaak te hebben. In de slaapkamer van de echtelijke woning zijn bloedsporen van de vrouw gevonden. De politie trof een door M. gemaakte tekening aan van lichaamsdelen. Benchelh had op de dag van haar verdwijning -10 januari 2010- een afspraak met een advocaat om een scheiding in gang te zetten. Volgens vrienden zou zij nooit zijn weggaan zonder haar baby.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.