Peeskamer-zaak Music nadert de ontknoping

Raamexploitant Mario Music krijgt volgende week eindelijk te horen of hij recht heeft op schadevergoeding. De rechter hakt dan definitief de knoop door.

Schadeclaim

Mario Music is exploitant van peeskamers in Groningen. Hij bezat een aantal panden in het A-kwartier, waar de prostitutie begin dit jaar werd verboden. In maart vorig jaar diende Music een schadeclaim in bij de commissie nadeelcompensatie.

De pandeigenaar wil 4 miljoen euro schadevergoeding van de gemeente. Hij zegt dat hij veel geld heeft geïnvesteerd om de panden te laten voldoen aan de wensen van de gemeente. Door de sluiting van het A-kwartier loopt hij inkomsten mis.

‘Over twee maanden dood’

In december was er al een kort geding omdat Music een voorschot eiste op de claim. De rechter stelde toen de gemeente in het gelijk: Music kreeg nog niets. Gisteren was er een nieuwe zitting, waarbij Music en Shezana Boricic, een andere raamexploitant in Groningen die eenzelfde soort zaak heeft aangespannen tegen de gemeente, beiden aanwezig waren.

De advocaat van Music vindt dat de beslissing van de gemeente over het wel of niet uitkeren van de schadeclaim te lang op zich laat wachten. ,,Ik heb er alleen een lege zak aan overgehouden’’, zegt Music. Boricic knikt en vult aan: ,,Als het bij mij net zo lang duurt als bij hem, dan ben ik over twee maanden dood.’’

‘Klappen opvangen’

Het verhaal van de vertegenwoordiger van de gemeente is kort: ,,Het is een ingewikkelde zaak. De commissie heeft vanochtend toegezegd vandaag of morgen uitsluitsel te geven.’’

Music fluistert ondertussen boos in het oor van zijn advocaat. De vertegenwoordiger van de gemeente haalt zijn schouders op: ,,Ik heb op kantoor al gezegd dat ik hier ben gaan zitten om de klappen op te vangen.’’

Te hoog

Als de rechter over de hoogte van de schadevergoeding begint, lopen de gemoederen al even hoog op. Volgens de gemeente is de claim te hoog. ,,Nou breekt mijn klomp’’, roept Music kwaad.

De rechter heeft besloten het onderzoek van de commissie te sluiten. Volgende week wordt de knoop doorgehakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.