Personeel Ambulancezorg Groningen zegt vertrouwen op

De ondernemingsraad (OR)van Ambulancezorg Groningen heeft het vertrouwen in de directie opgezegd. Er zou volgens de OR sprake zijn van wanbeleid.

In stukken van de OR wordt gesproken over irritaties, onvrede en ,,soms zelfs een sfeer van angst". De patiëntenzorg zou in gevaar zijn geweest. Er zijn meningsverschillen met de directie over benoemingsprocedures van personeel en managers, de ambulanceposten in Leens, Uithuizen en Ter Apel zouden niet paraat gemaakt worden en de gehele communicatie tussen directie en OR.

De raad van toezicht heeft inmiddels geprobeerd beide partijen weer om de tafel te krijgen. Bestuurder Bert Benthem erkent dat er problemen zijn in de communicatie tussen hem en de OR. ,,Ik ben teleurgesteld dat de OR deze stap heeft gezet'', zegt Benthem. Hij zegt dat het werk van Ambulancezorg niet onder de situatie lijdt en volgens Benthem is de patiëntenzorg ook niet in gevaar geweest. ,,Er ligt een voorstel om weer met elkaar in gesprek te gaan en ik hoop dat de OR daar snel toe bereid is.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.