Petitie voor eerbetoon Dick Nanninga

Om ervoor te zorgen dat in de Oosterparkwijk in Groningen een eerbetoon komt voor de vorig jaar overleden voetballer Dick Nanninga wordt een petitie gestart.

Nanninga is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK-finale. Hij is geboren en getogen in de Oosterparkwijk en speelde tot zijn 24e voor voetbalclub de Oosterparkers. Nanninga stond bekend als kopspecialist en om zijn standvastige karakter.

In de wijk is nog geen eerbetoon aan Dick Nanninga. Wel is de suggustie al eerder gedaan. De petitie is een initiatief van PvdA-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in Provinciale Staten. Zij wonen zelf in de Oosterparkwijk.

De actie wordt ondersteund door voetbalvereniging de Oosterparkers, directeur Hans Nijland van FC Groningen, sportjournalist Dick Heuvelman en presentator Pieter de Hart van RTV Noord.

Van Dekken en Beckerman gaan vrijdag de wijk in om handtekeningen op te halen. Ook willen ze graag weten wat voor eerbetoon er volgens de wijkbewoners zou moeten komen. Volgens Van Dekken kan dat een standbeeld, een school een straatnaam of een combinatie zijn.

De petitie is online te ondertekenen via: petities.nl/petitions/eerbetoon-voor-dick-nanninga-in-de-oosterparkwijk/. Ook in grand café Treslinghuis kan de petitie worden ondertekend. Beckerman en van Dekken proberen ervoor te zorgen dat de petitie op meer plekken in de wijk komt te liggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.