Pinkstergemeente naar Vredekerk Hoogezand

De sterk groeiende Gemeente Gods in Hoogezand verhuist naar De Vredekerk in de wijk Gorecht. Dat bevestigt voorganger Gerke Oostra.

De populaire geloofsgemeenschap (in de volksmond Pinkstergemeente geheten) heeft een onderkomen in het Evangelisch Centrum aan Andromeda in Hoogezand. Dat betreft een oude gymzaal, waar in de jaren negentig een zaal bij is aangebouwd.

De overname door de Gemeente Gods, wekelijks bezocht door 325 geregistreerde bezoekers, van De Vredekerk is goed nieuws voor maatschappelijke- en re-integratieactiviteiten van Baanvak, zoals het wekelijkse eetproject Samen Aan Tafel. Omdat de Gemeente Gods en Baanvak deels dezelfde doelgroep bedienen, kan Baanvak naast de Gemeente Gods ook gebruik blijven maken van de kerk. ,,Met deze locatie laten wij zien dat de Gemeente Gods een kerk middenin in de samenleving is’’, zegt Oostra (foto).

Stichting Baanvak-NME wordt met ingang van volgend jaar overgenomen door WerkPro in Groningen. De zeven personeelsleden gaan mee naar WerkPro. Dat wordt als grotere speler beter in staat geacht de belangen van de doelgroep te behartigen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.