Pizza's uit automaat vallen in de smaak

Nederlands eerste pizza-automaat, onlangs in gebruik genomen bij de Euroborg in Groningen, valt in de smaak. In de eerste twee weken werden al ruim vijfhonderd pizza's gebakken. Rond het middaguur staat dagelijks een lange rij.

Eigenaar Jordi Hillenga, een 18-jarige havo-scholier uit Hoogezand, zegt het er druk mee te hebben. Temeer omdat ook andere ondernemers zich bij hem melden. ,,Er is concrete interesse uit Amsterdam. Ook in een populair skigebied in Duitsland willen ze graag een pizza-automaat'', laat Hillenga weten.

Hij heeft met de Franse producent afspraken over plaatsing van meer machines. De jonge ondernemer werd bovendien gevraagd om op de horecabeurs in de Amsterdamse Rai te gaan staan. ,,Helaas heb ik dan een toetsweek en moet ik zo'n grote kans laten varen.''

De pizza-automaat is in Frankrijk al langer een succes, liet Hillenga al eerder weten. Hij introduceerde het fenomeen in Nederland. Mogelijk komt er een tweede op het Zernike-complex. De machine maakt twee pizza's in vier minuten. Er zijn vier verschillende, die worden geleverd door een pizzeria in Veendam.

Op de foto de rij wachtenden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.