Plan: azc op Fivelpoort Appingedam

Ook in de gemeente Appingedam komt een groot opvangcentrum voor 300 asielzoekers op bedrijventerrein Fivelpoort.

Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil op het bedrijvenpark langs de N33 voor vijf jaar een asielzoekerscentrum vestigen.

Burgemeester en wethouders staan daar positief tegenover, net als de gemeenteraad en de beheerder van het bedrijventerrein, Groningen Seaports. Volgens het college heeft onderzoek uitgewezen dat de Fivelpoort de meest geschikte locatie voor een azc in de gemeente is.

Winschoten

Het groene licht van B en W is nadrukkelijk een ‘voorgenomen besluit’. De knoop wordt pas definitief doorgehakt na overleg met de bedrijven op fivelpoort, direct omwonenden en de bevolking van Appingedam. Op 14 april is er een infomatiemarkt voor alle inwoners in sporthal Eelwerd.

De aankondiging komt een dag nadat de gemeenten Winschoten en Eemsmond plannen bekend maakt voor opvangcentra. In Winschoten wordt voor maximaal tien jaar een azc voor duizend asielzoekers gerealiseerd en in Uithuizen komt een centrum met vijfhonderd plekken voor maximaal vijf jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.