Plan voor manege met zorgboerderij in Ulrum

De paardensportverenigingen uit Ulrum en Kloosterburen gaan mogelijk samen verder in een nieuwe manege in Ulrum.

Op 3 september worden de leden geïnformeerd over het plan dat een speciale werkgroep de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. In de week daarop moeten de afzonderlijke ledenvergaderingen zich over het voorstel uitspreken. ,,En dan kan het snel gaan’’, zegt adviseur Jan Zwart van de werkgroep.

Locatie

De nieuwe manege is gedacht op bedrijventerrein De Marne in Ulrum, op de plek waar eerder een asielzoekerscentrum stond. Het idee is om de manege te combineren met een zorgboerderij, waar mensen met een beperking voor dagbesteding terechtkunnen.

De Ulrumer paardensportvereniging Winnetou had deze locatie al langer op het oog, eind vorig jaar kwam samenwerking met De Marneruiters in Kloosterburen in het vizier. Beide maneges kunnen op de huidige plek niet goed meer uit de voeten.

De gemeente De Marne is naarstig op zoek naar een goede invulling van het Ulrumer bedrijventerrein. ,,En voor ons is pachten van de gemeente de enige optie’’, aldus Zwart.

Begin april gaven de verenigingen een werkgroep opdracht om met een uitgewerkt plan te komen. Als de leden hiermee akkoord gaan, wordt dit naar verwachting in oktober aan de gemeenteraad voorgelegd.

Toekomstbestendig

In Ulrum wordt al een paar jaar over een verhuizing van de manege gesproken in het licht van Project Ulrum 2034 dat het dorp toekomstbestendig moet maken. Door de combinatie met Kloosterburen en de zorg wordt het plan volgens Zwart voor de gehele gemeente interessant.

De Marneruiters telt circa 150 leden, Winnetou heeft er circa 70. ,,Het streven is dat we straks samen 300 leden hebben.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.