De Planetenbuurt in Hoogezand reageert verslagen op de dood van de kleine Bam. Het 4-jarige jongetje overleed woensdagmiddag na een aanrijding op de Neptunus.

Rond acht uur in de avond, bijna vier uur na het ongeluk, zoeken bewoners van de Neptunus troost bij elkaar op straat, waar ook het gezin woont. Iemand heeft een knuffelbeertje tegen een betonpaaltje gelegd bij de plek waar de tragedie zich even voor 16.00 uur voordeed. Volwassenen en kinderen staan in groepjes bij elkaar, velen huilend en met een arm om de schouders.

Ouders en grootvader sprakeloos: ‘Diep triest’

Ook de ouders staan buiten, geschokt, sprakeloos en niet in staat om te reageren. Buurtgenoten proberen het gezin troost te bieden. Bams grootvader is in allerijl overgekomen uit Hoogeveen na het dramatische nieuws. ,,Diep triest’’, is het enige dat hij kan uitbrengen na het drama.

Tegenover de Nico Bulderschool waar Bam (uitgesproken als Bem) naar school ging, vegen buurtbewoners de laatste glassplinters weg van het kruispunt van de Neptunus met de Zonneweg nadat de politie het sporenonderzoek heeft afgerond. Uit piëteit met de familie wil niemand iets zeggen. ,,Maar zet maar in de krant dat de mensen hier niet zo hard moeten rijden.’’

Onderzoek naar precieze toedracht drama loopt nog

Hoe het fatale ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De Neptunus is een kinderrijke woonbuurt waar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur geldt. Bam werd aangereden toen hij de Neptunus over rende richting Zonneweg.

Of het jongetje niet heeft uitgekeken of dat de bestuurder te hard heeft gereden, wordt nog verder onderzocht. De politie gaf woensdagavond nog geen details over de automobilist of diens rijgedrag.

Bam overleed ter plekke na het ongeluk. Eerste hulpverlening mocht niet baten. Ook een traumaheli die was opgeroepen, kon geen redding meer brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen