Plastische chirurgie Martini bestaat 60 jaar

Met een internationaal congres en het verschijnen van een jubileumboek staat de afdeling Plastische Chirurgie van het Martini Ziekenhuis vrijdag stil bij haar 60-jarig bestaan.

Het vak ontstond in Europa na de Eerste Wereldoorlog en werd in Nederland in 1950 erkend als zelfstandig specialisme. In 1956 was het dr. Adolf Huffstadt die de plastische chirurgie introduceerde in Groningen. Dat gebeurde ook in het RKZ, de voorloper van het Martini Ziekenhuis.

De afdeling van het Martini Ziekenhuis heeft veel expertise in huis op specialistische gebieden. Andere ziekenhuizen verwijzen daarom patiënten door. Zo worden in het handcentrum onder meer aangeboren afwijkingen, gebroken botten in de hand en gewrichtsslijtage behandeld. Ook voor ernstige brandwonden komen verwijzingen van andere ziekenhuizen.

De plastisch chirurgen in het Martini Ziekenhuis voerden in 2015 in totaal 3443 operaties uit. Ze verzorgden daarmee 70 procent van de plastisch chirurgische zorg in de regio Groningen. De meeste ingrepen, 1155, hadden betrekking op handen en polsen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.