Plus supermarkt neemt plaats in ruimte van Jumbo in De Liekeblom in Leek

Een supermarkt die de Plus-formule hanteert, vestigt zich eind november in overdekt winkelcentrum De Liekeblom in Leek.

De nieuwe huurder Marco Verbeek en eigenaar Gerlof Zuidersma van De Liekeblom tekenden vrijdagmiddag het huurcontract. Zuidersma was hiervoor met twee gegadigden in gesprek. Uiteindelijk viel de keus op Plus.

Plus trekt in de winkelruimte die is vrijgekomen na het vertrek per 1 mei van Jumbo uit De Liekeblom. Het wordt een moderne supermarkt volgens het model Plus 2.0. Hiervoor moet de winkel fors worden verbouwd. De opening is in de laatste week van november.

70 medewerkers, veel parttimers

De nieuwe supermarktbaas Verbeek start in september met de werving van personeel. Hij verwacht zo’n 70 medewerker nodig te hebben, onder wie veel parttimers. Volgens hem hoort de Plus 2.0 tot de modernste vestigingen van deze keten in ons land. ,,Landelijk worden wij het dertiende Plus 2.0-filiaal. En in Noord-Nederland zijn wij hier in Leek straks de eerste.’’

Verbeek - woonachtig in Burgum - durft naar eigen zeggen de concurrentie met Albert Heijn, Jumbo en Lidl in Leek aan. Leek is voor hem geen onbekend terrein: ,,In 2012 werkte ik een jaar lang bij AH in Leek.’’ Sinds 2015 is hij werkzaam bij de Plus-keten. Hij verving eigenaren van Plus-filialen als dat nodig was en hielp bij verhuizingen en dergelijke.

Te vergelijken met C1000

Verbeek vergelijkt de Plus-formule graag met de werkwijze van de vroegere C1000. ,,We werken met concurrerende prijzen en kunnen op lokaal niveau zelfstandig besluiten tot aanbiedingsacties.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.