Politica Westerwolde boekt succes met Verzilverlening en stopt

Senioren in de gemeente Westerwolde kunnen voortaan een beroep doen op de Verzilverlening. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten.

Dat gebeurde op initiatief van oppositiepartij VVD. Fractievoorzitter Beertje Wijnholds boekte daarmee een succes in haar laatste raadsvergadering. Ze was jaren actief in de politiek en liet tijdens de vergadering weten dat ze het tijd vindt het stokje over te geven aan anderen.

Overwaarde

De Verzilverlening is een nieuwe landelijke regeling die onlangs in het leven werd geroepen en is bedoeld voor senioren die een eigen huis met overwaarde hebben. De regeling houdt in dat ze een groot deel van die overwaarde bij de gemeente kunnen lenen en daarmee hun huis op kunnen knappen. De lening hoeft niet afgelost te worden.

Unaniem aangenomen

,,Zeker voor senioren met een laag inkomen is dit een gunstige regeling’’, zei Wijnholds. De andere raadsleden vonden dat ook en dus werd het VVD-voorstel unaniem aangenomen. Wel werd het op advies van burgemeester en wethouders enigszins aangepast. Zo kan de lening ook worden gebruikt voor het energiezuiniger maken van een huis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.