Politici eisen einde aan stankoverlast Vierverlaten

Inwoners van Vierverlaten ervaren nog steeds en bijna dagelijks stankoverlast van bitumenfabriek Ipocal. Dat blijkt volgens PvdA en SP uit gegevens van een meldingsapp. Ze willen dat de gemeente optreedt.

Een overzicht van de meldingen die in de app worden gedaan, toont aan dat er het afgelopen jaar veel wordt geklaagd over de stank van Icopal, een bedrijf dat onder meer bituminueze dakbedekkingen maakt. De 160 inwoners tellende buurtschap Vierverlaten ligt aan alle kanten ingeklemd tussen industrie: Icopal, Suikerunie, vuilstort en Westpoort. Icopal biedt werk aan 150 mensen

Bewoners van Vierverlaten klagen al jaren over de stank van de bedrijven in hun nabijheid. Volgens gemeenteraadsleden Jan Pieter Loopstra (PvdA) en Wim Koks (SP) is sprake van een zware chemische lucht die in huizen dringt er er blijft hangen.

Groot is de verbazing van de Loopstra en Koks over het optreden van handhavende instanties, de zogeheten Omgevingsdienst speelt een onduidelijke rol zeggen ze. ‘In de meldingsapp wordt diverse malen gemeld dat de Omgevingsdienst een bezoek brengt aan het gebied. het os bewoners onduidelijk wat hiervan het effect is. Er is geen stankreductie’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.