Politie Gelderland: 'Wilden aangifte Trudy wel opnemen'

De politie in Nijmegen wilde wel degelijk de aangifte van Trudy Pilkes uit Groningen opnemen. Pilkes werd vlak voor de start van de Nijmeegse Vierdaagse mishandeld, maar liep de Vierdaagse toch uit.

Pilkes stelt dat ze tevergeefs meerdere malen heeft geprobeerd om aangifte te doen bij de Gelderse politie. De politie zegt in een reactie dat dit genuanceerder ligt. Volgens de politie kon Pilkes wel direct aangifte doen, maar wilde ze starten met de Vierdaagse.

Volgens de politie is er daarna tot twee keer toe geprobeerd een vervolgafspraak te maken, maar werden agenten door overmacht in de rug gelopen. Zo was er een noodsituatie op dinsdag en noodweer op woensdag. Daardoor moest de politie verstek laten gaan bij de aangifte-momenten.

De politie Gelderland heeft een persbericht uitgedaan na publicaties in diverse media, waaronder Dagblad van het Noorden. De politie stelt terecht in dat bericht dat er geen wederhoor is toegepast. ,,Daardoor is informatie onthouden waardoor geen volledig beeld is ontstaan'', schrijft de politie.

Pilkes zegt echter dat de motoragent die ze bij de start, anderhalf uur na de mishandeling, zag haar aangifte niet op wilde nemen. ,,Ik moest 0900-8844 bellen.'' Dat deed ze op dinsdagavond om 21.03 uur. ,,Er zou een agent langskomen, maar ik heb niks meer gehoord. Dat ze nu zeggen dat ze hebben gebeld en de voicemail hebben ingesproken? Geen voicemail ontvangen hoor.''

Woensdag ging Pilkes naar het politiebureau in Nijmegen en kreeg ze te horen dat die avond een agent langs zou komen. ,,Die afspraak heeft de politie afgebeld vanwege het noodweer.''

Uiteindelijk heeft de 57-jarige vrouw zaterdag in Groningen aangifte van de mishandeling gedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.