Politie Groningen doet drugsinvallen: 13 aanhoudingen

De Groningse politie heeft dinsdagochtend in alle vroegte negentien invallen gedaan in verband met een onderzoek naar georganiseerde criminaliteit. De actie is gericht op hennepteelt.

Op negentien locaties vielen 175 agenten vanaf 07.00 woningen (17) en bedrijfspanden (2) binnen. In onder meer Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde werden tot nu toe dertien mensen aangehouden. Een van hen is een 33-jarige man uit Uithuizen. De verdachten worden verdacht van witwassen, hennephandel, -teelt, -export of het faciliteren daarvan. Negen verdachten worden al maanden in de gaten gehouden.

Een van de bedrijfspanden waar de politie binnenviel. FOTO DVHN

Aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen werden meerdere kwekerijen ontdekt. In een loods achter de woning van de 33-jarige man uit Uithuizen, in diezelfde Hoofdstraat Oost, trof de politie 300 planten aan in een professioneel ingerichte kwekerij. Ook op ander locaties vonden agenten hennepkwekerijen. Bij de invallen werd één hennepdrogerij aangetroffen. Aan de Koningsweg in Groningen wordt een growshop doorzocht, waar vermoedens van hennephandel zijn. De negen eerder genoemde verdachten zouden banden hebben met de growshop.

Burgemeester Marijke van Beek neemt poolshoogte bij het wietpand in de winkelstraat van Uithuizen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.